2024-05-10 08:05:00
Rolls Royce Cullinan a
Rolls Royce Cullinan a Cullinan Black Badge Series II
Zdroj: RR

Rolls Royce Cullinan a Cullinan Black Badge dostali nové tváre

Rolls Royce aktualizoval svoj najpredávanejší model. Najluxusnejšie SUV značne zmenilo imidž.

Cullinan po facelifte sa volá Series II. Po piatich rokoch od spustenia výroby jediného SUV v ponuke značky Rolls Royce prichádza na rad facelift. Ten sa zahryzol práve do tváre vozidla a dodal mu dizajn vďaka ktorému auto ľahšie rozoznáte od ostatných modelov značky. Najviac zaujmú pravdepodobne denné LED svetlá, ktoré sa po novom zarezávajú do masky. Pritom sú zmenené aj nasávacie otvory a pár ďalších detailov.

V interiéri sa veci menili tiež, no keďže každý Cullinan a každý RR je zákazkový produkt, na použitých materiáloch a ich farebnom zladení až tak nezáleží. Podstatné je, či sa menila technika. Odpoveď je celkom jednoznačná: nie. Menili sa detaily. Napríklad ostrejšia verzia Black Badge využíva v kabíne karbónové vlákno. RR sa pochválil, že každý z karbónových dielcov využíva šesť vrstiev laku, pričom komponenty sú ručne leštené do takmer zrkadlového lesku – a toto samotné leštenie trvá 21 dní. Tak na to nezabudni, keď ti tie karbóny uchytá dieťa... RR sa tiež chváli novým koženým povrchom sedadiel a ďalších prvkov. Celkovo na kožku v kabíne použil 2,2 miliónov stehov a 11 míľ nite. A pozor, aj tu platí, že ide o ručne šité záležitosti, pričom koža môže mať až 107-tisíc 0,8 až 1,2 milimetrových dierok. A ak by ste chceli byť človekom zodpovedným za perforovanie kože v Cullinane, hláste sa nahlas a vysoko. V kabíne je najväčšou zmenou však soška Spirit of Ecstasy. Tá je vonku, tak i vnútri - po novom.

Black Badge zo svojho 6,75 litrového motora naďalej dokáže vytlačiť príjemnučkých 600 koníkov a naďalej sa pohodlne bráni akejkoľvek elektrifikácii. Takže ak vám vadia trojvalce, viete kde sa hlásiť. Tento obor ich má Podkapotou štyri – tie trojvalce. Ozaj, ak vás zaujíma, ktorý RR je Black Badge, je to ten biely a vnútri čierno-zelený. Zvyšok je štandardný obyčajný bežný Cullinan. Pozrite si galériu, tam sú obe autá.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: RR

Komentáre k článku


Stream naživo