2024-04-30 13:15:00
Rolls Royce Ghost Spirit
Rolls Royce Ghost Spirit of Expression
Zdroj: Rolls Royce

Limitka modelu Ghost od značky Rolls-Royce vracia do hry retro biele boky gúm

Rolls-Royce neikedy spraví jedinečný kúsok, ktorý nemá obdobu. Ale niekedy je z toho séria.

Táto séria, ktorú automobilka nazvala Spirit of Expression bude putovať do Číny, lebo si jednotlivé kusy objednali cez dílera v Šanghaji. Najskôr sa však celá séria ukázala na pekinskom autosalóne. Z každého aktuálneho modelového radu, okrem Cullinanu je v nej po jednom aute.

Začnime tým najväčším a najnudnejším. Ak sa to tak dá povedať. Najväčší Rolls-Royce Phantom sa bude volať Magnetism. Bude mať sivú farbu s modrými náznakmi nazvanú Cala Luna Sand. A to je vlastne skoro všetko, okrem modrého vrchu karosérie. Ten ma zase odtieň Kabira. Ak si hovoríme, že toto auto je nudné, tak stále musíme hovoriť o 40 000 stehoch, ktoré tvoria výšivku vodopádu v interiéri a tiež nesmieme zabudnúť ani na tradičné svetelné vodiče v strope, je ich až 1000. Tie sú, najmä v noci, absolútne šokujúco nádherné.

O niečo extrémnejšie vyzerá Rolls-Royce Spectre, ktorý sa môže pýšiť menom Escapism, v rámci série. Je lakovaný červenou farbou nazvanou podľa kvetu v Južnej Amerike, Lantana, ale stojí na relatívne bežných 23-palcových zliatinových diskoch. Interiér tohto vozidla využíva kombináciu fialových a sivých odtieňov, pričom na stvárnenie situácie na strešnom panele bolo využitých viac ako 900 svetelných vodičov. Ale stále nie je najzaujímavejším autom z celej série. Tým najvážnejším vozidlom je, paradoxne, to najviac dostupné. Dostupné, ak sa bavíme o cene auta presahujúcej 500 000 €.

Zdroj: Rolls Royce

Rolls-Royce Ghost v predĺženej verzii dostal označenie Expresionism. Na to, aby vyzeral unikátne využíva modrú farbu odtieňu Boraclay, ktorá je pomenovaná po jednom filipínskom ostrove. Ak by ste chceli vedieť ako majstri farieb získali túto farbu, tak je to presne odtieň, ktorý vzniká v momente, kedy sa západ slnka mení na súmrak a obloha na chvíľu splynie s morom Sulu do jedného farebného celku.

Špeciálny Ghost stojí na diskoch s priemerom 21 palcov a zjavne vracia do hry biele prvky na pneumatikách. Sú odkazom do minulosti, ale nie sú to klasické plné boky, lebo tie by na nízkoprofilové pneumatiky nevošli. Interiér tiež pokračuje v zaujímavých prvkoch, konkrétne využíva limetkovú žltú farbu so zeleným nádychom a čiernu ako hlavnú. Automobilka hovorí, že na všetkých štyroch dverách je až 104 268 stehov tvoriacich fluidné motívy.

Všetky autá nájdete v galérii.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Murárik

Komentáre k článku


Stream naživo