2024-03-18 10:30:00
Rolls Royce Droptail Arcadia
Rolls Royce Droptail Arcadia
Zdroj: Rolls Royce

Rolls-Royce Droptail Arcadia: karoséria na zakázku a nebo na zemi pre majiteľa

Automobilka Rolls-Royce, ktorá je v rukách BMW už pekných pár rokov, vytvára tie najluxusnejšie automobily na svete.

Ale luxus sa tiež dá merať tým, koľko peňazí môžete investovať. Bežné a obyčajné Rolls-Royce môžu byť už od pol milióna eur nové a nakonfigurované podľa základných prianí. V prípade voľby individualizácie Bespoke je to kľudne aj milión. Ale ak chcete niečo špeciálne, tak musíte siahnuť po službách karosárne a objednať si niečo extra. Takým niečím môže byť Rolls-Royce Droptail Arcadia.

Rolls-Royce Droptail Arcadia je tretí zo série štyroch kusov modelu Droptail, ktoré si zákazníci upravili detailne podľa svojich požiadaviek. Ak by ste chceli vedieť, tak Arcadia je označenie neba na zemi z gréckej mytológie. A toto auto má byť nebom na zemi pre majiteľa, ktorý po ťažkom dni v práci ide domov. Mám pocit, že to nebude zamestnanec pásovej výroby, alebo manažér hranoliek v bufete.

Tretí kus zo série štyroch vozidiel je nalakovaný novovyvinutým odtieňom bielej farby, do ktorej čarodejnici s farbami primiešali čiastočky hliníka a vločky skla. Všetko v mene hry svetla pri dopade slnečných lúčov. Tak ako ostatné modely, aj tento má niekoľko dielov z karbónu, ale v tomto prípade nie sú odhalené, ale lakované striebornou farbou so špecifickým odtieňom.

Zdroj: Rolls Royce

Auto so skladacou strechou predvádza drevený panel v zadnej časti a rovnaký prístup je aj v interiéri. Bielo-hnedá téma predvádza doplnky z dreva. Automobilka oznámila, že práve doplnky z dreva trvalo 8 000 hodín vyrobiť. To veru nie je málo. Keď si vezmeme do úvahy, že bežný pracovný mesiac má 160 hodín, tak na drevených lištách zvonka aj zvnútra muselo pracovať niekoľko stolárov počas zopár zmien.

V interiéri sú špecifické aj hodinky. Rolls-Royce siahol po zložitom prevedení, ktoré samotné trvalo 5 mesiacov práce technikov s až 119 kúskami len v prednej časti. Auto pritom zobralo dva roky. Ciferník hodiniek má lakované hodinové body, ktoré lakovali technici s použitím lupy, aby trafili a nevyšli z daného priestoru.

Ak to chcete vedieť, tak Rolls-Royce Droptail Arcadia má motor s objemom 6,6 litra, usporiadaním V12, zopár turbami a výkonom 442 kW (600 k). Sú vám údaje povedome? Sú porovnateľné s modelom Rolls-Royce Ghost Black Badge, čiže s tým výkonnejším.

Britská automobilka oznámila tiež, že Droptail Arcadia pôjde do Singapuru. A tu sa dostávam ku zvláštnosti. Kým každé nové auto v Singapure má bežne volant na pravej strane, toto prevedenie si zákazník objednal s volantom na ľavej strane, čo je celkom nezvyklé. Kedysi podobný štýl v Japonsku razila Yakuza s tým, že si ešte nechávala zatemniť kompletne všetky sklá, vrátane predného. Strelci a atentátnici tak strieľali na spolujazdca a nie vodiča. Ktovie, či aj v Singapure stále fungujú Triády a toto má byť repelent.


AUTOR: © Zoznam/jm

Komentáre k článku


Stream naživo