2024-04-04 09:45:00
Hyundai i30 facelift 2024
Hyundai i30 facelift 2024
Zdroj: Hyundai

Hyundai znova modernizoval i30, kde sú zmeny?

Pre Hyundai to vyzerá na úspešný minulý rok. Veď s modelom i30 skončil na treťom mieste v predajnosti vozidiel na Slovensku.

Podarilo sa mu umiestniť viac ako 2 800 kusov modelu a preto je jeho najdôležitejším modelom na našom trhu. Aj to je možno dôvod, prečo ho ešte v ponuke necháva. Veď stratégia zachovania vozidiel pred príchodom elektrických áut musí byť predsa implementovaná aj tu.

Súčasná generácia Hyundai i30 bola predstavená už v roku 2016, čo z nej robí celkom seniora na našom trhu. Aj preto sa automobilka snaží podporiť predaj oživením a to nielen novými tvarmi, ale aj novými technológiami, ktoré doposiaľ dostupné neboli. Ale nemusíte sa báť, najobľúbenejší motor v aute, 1,5-litrový štvorvalec DPi s atmosférickým plnením, ostáva naďalej v ponuke. Môžete tak mať 81 kW (110 k), ktoré sú síce tam, ale treba ich hľadať vo vyšších otáčkach.

Okrem štvorvalca budú v ponuke samozrejme aj litrové trojvalce s prepĺňaním. Ale podstatné je, že do modelového radu sa vráti aj verzia Fastback ako liftback po dočasnej absencii. Nová verzia pre rok 2024 a 2025, čiže modernizovaná, prinesie inú prednú časť, v ktorej sa hlavne zmení mriežka chladiča a predný nárazník. Ale to len veľmi jemne. Hlavne podľa mriežky sa bude dať nový model spoznať a svoje chce povedať aj nárazník. Bude mať totiž veľmi jemne zmenené časti okolo hmloviek a v zadnej časti hatchbacku a kombi pribudne výrazná chrómová lišta. Zadný nárazník zase bude mať, vďaka nej, trochu hranatejší tvar. Klasické vylepšenia ako nové farby a iné tvary zliatinových diskov sa očakávať dali už pri náznaku modernizácie. Celkovo pripravil Hyundai pre najnovšie prevedenie i30 až 12 farieb, z toho 7 úplne nových.

Zdroj: Hyundai

Tak ako sa zmení základná verzia, zmení sa aj verzia N line. Tiež bude mať výraznejšie prvky masky chladiča a interiéri pribudne viac červenej farby. Vidno aj upravené prahové lišty. Výbava N line ponúkne zliatinové disky s priemerom 17 a 18 palcov. Tie tiež predvedú nové a zložitejšie tvarovanie.

Novinky sa dostávajú aj do interiéru. Základná prístrojová doska bude mať klasické okrúhle prístroje a 4,2-palcový displej medzi nimi. Ale za príplatok bude aj digitálny panel s uhlopriečkou 10,25 palca. Štandardom pre i30 bude aj Hyundai Smart Sense s predchádzaním nehodám a systémom nasledovania jazdného pruhu a rozpoznávania značiek.

Oficiálne sa má v českých Nošoviciach začať výroba inovovaného Hyundaiu i30 v apríli 2024. Cenník bude známy už onedlho.


AUTOR: © Zoznam/jm

Komentáre k článku


Stream naživo