2019-01-24 13:20:00
Škoda Kamiq
Škoda Kamiq
Zdroj: SKoda

Je to potvrdené: Nový model značky Škoda sa volá ako čínske SUV!

Škoda odhalila meno pre svoj mestský crossover. Doplní dvojicu väčších áut Kodiaq a Karoq.

Nové SUV značky Škoda sa volá Škoda Kamiq. Tento crossover je tretím SUV pre európsky trh a predstavuje ďalší krok v SUV ofenzíve českej automobilky. Slovo KAMIQ pochádza z jazyka Inuitov, ktorí žijú na severe Kanady a v Grónsku. Opisuje stav, keď niečo prirodzene padne „ako uliate“ za každých okolností. Aj preto dostal nový crossover pre európsky trh rovnaké meno, ako má SUV, ktoré sa už etablovalo v Číne.

Škoda Kamiq je mestský crossover, ktorý sa prezentuje ako ideálny spoločník na bežné dni v modernom veľkomeste, ale aj mimo neho. Meno Škoda Kamiq sa ako označenie modelu etablovalo už v Číne a k novému crossoveru sa dokonale hodí. Názov súčasne zapadá aj do názvoslovia modelov kategórie SUV. Mená všetkých aktuálnych SUV značky Škoda totiž začínajú písmenom K a končia písmenom Q.

Zdroj: SKoda

S novým modelom Škoda Kamiq urobila česká automobilka ďalší krok vo svojej SUV-ofenzíve a rozširuje svoju ponuku o kompaktný a lifestylovo orientovaný vstupný model pre európsky trh. Škoda Kamiq v sebe spojuje agilitu a jazdné vlastnosti kompaktného auta s klasickými prednostami automobilu kategórie SUV –zvýšenou pozíciou sedadiel, lepší výhľad z vozidla, pohodlnejšie nastupovanie a vystupovanie, ako aj väčšiu svetlú výšku. Nový model značky Škoda využíva modulárnu platformu MQB, dostal nové asistenčné systémy a mnoho Simply Clever prvkov, ktoré sú pre značku rovnako charakteristické, ako veľkorysá ponuka priestoru.

Svetovú premiéru bude mať nová Škoda Kamiq od5. do 17. marca 2019 na autosalóne v Ženeve.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: SKoda

Komentáre k článku


Stream naživo