2020-09-04 15:00:00
Peugeot 3008 2021
Peugeot 3008 2021
Zdroj: Peugeot

FOTO: Nový Peugeot 3008 – nová tvár, nové výbavy, dva hybridy a aj nočné videnie

Nový Peugeot 3008 sa tento týždeň odhalil počas online prezentácie.

 

Peugeot predstavil svoj inovovaný model 3008. Crossover dostal facelift po troch rokoch od uvedenia. Tak ako sa očakávalo, auto dostalo zárezy do očí podobne ako menší 2008. Auto má kompletne prepracovanú prednú časť, bezrámovú mriežku chladiča, stmavené zadné svetlomety, spomínané diagonálne LED pásy zarezané do nárazníka.

Zdroj: Peugeot

Podkapotou nájdete dvojicu hybridných špecifikácii. Obe sú plug-in hybridy, základom oboch je benzínový turbomotor s objemom 1,6 litra spojený s hybridnou osemstupňovou automatickou prevodovkou e-EAT8, ktorá obsahuje aj výkonný elektromotor. Kým ale spaľovací motor pri výkonnejšej verzii dosahuje maximum 200 koní, slabšia verzia ponúkne 180 benzínových koníkov. Silnejšia verzia so systémovým výkonom 300 koní k spaľovaciemu motoru pridáva dvojicu elektromotorov, jeden z nich sa stará o 4WD pohon, druhý pomáha, či nahrádza spaľovací motor a sídli v prevodovke. Slabšia verzia ponúkne maximálne 225 koní a pohon 2WD. V prípade oboch áut bude v zadnej časti automobilu 13,2 kWh batéria, ktorú bude možné dobiť z wallboxu s výkonom 7,4 kW za 1,45 hodiny.

Zdroj: Peugeot

Automobil bude naďalej k dispozícii aj s benzínovým motorom 1,2 PureTech a silnejším 1,6 PureTech. Druhý menovaný v kombinácii iba s automatickou prevodovkou. Naftu bude zastupovať 1,5 BlueHDI s výkonom 130 koní. BlueHDI 130 si budete môcť vybrať s manuálnou, alebo automatickou EAT8 prevodovkou. Dvojlitrové BlueHDI z ponuky vypadáva (aspoň zatiaľ).

3008 dostal v kabíne nový 10-palcový centrálny dotykový displej a má inovovaný i-cockpit. Auto ponúkne kompletnu konektivitu vrátane CarPlay a Android Auto. Nové sú dve farby laku – Celebes Blue a Vertigo Blue, nové sú detaily na prístrojovej doske, nové poťahy a nové sú aj predné hmlové svetlá. A síce nie sú. Full LED svetlá disponujú hmlovým módom, ktorý sa aktivuje v prípade, že vodič aktivuje zadné hmlové svetlo.

Zdroj: Peugeot

Auto bude dostupné v troch stupňoch výbavy, pričom každý bude mať k dispozícii aj doplnkové prvky v balíku Pack. Navyše bude pre GT a GT Line dostupný aj Black Pack, ktorý „začierni“ prednú mriežku chladiča, lyžiny, pridá špeciálne 19-palcové tmavo ladené disky a ďalšie detaily.

Veľkou novinkou je nočné videnie, ktoré je vôbec prvýkrát dostupné v segmente nižšej strednej triedy kompaktných vozidiel. Prvok výbavy, ktorý ste mohli doteraz kúpiť napríklad v luxusných autách a v limuzíne a kombi 508 teraz kúpite aj s 3008. Systém nočného videnia prostredníctvom infračervenej kamery sníma situáciu pred vozidlom a to v dosahu až 200-250 metrov za dosahom diaľkových svetiel.

Zdroj: Peugeot

Nový je aj adaptívny tempomat s funkciou stop and go, Auto sa automaticky pohne v prípade, že v kolóne zastane na menej než 3 sekundy.

Veľkou vecou sú aj dve úrovne parkovacieho kamerového systému. VisioPack 180° ponúkne pohľad jednej zadnej cúvacej kamery a VisioPack2 dodá až 360° pohľad. Doteraz bola dostupná len jedna parkovacia kamera, ktorá následne dokreslovala obraz pri pohybe vozidla. Nový systém 360° sledovania má dve kamery.

Zdroj: Peugeot

Záujemcovia o hlbší a čistejší zvuk audiosústavy si budú môcť objednať systém Focal s výkonom 515 Wattov.

Peugeot bude prijímať objednávky približne od októbra tohto roka. Viac obrázkov nájdete v galérii. 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Peugeot

Komentáre k článku


Stream naživo