2019-05-12 08:55:00
Opel Combo Cargo Van
Opel Combo Cargo Van
Zdroj: Opel

FOTO: Opel Combo Van dostal pohon 4x4. Dodávka do skutočného terénu

Opel predstavil svoje úžitkové Combo Van s pohonom všetkých kolies. Pri pohone však úpravy nekončia.

Opel Combo Van stojaci na základoch zdieľaných so svojimi bratrancami zvanými Peugeot Rifter a Citroen Berlingo dostal do výbavy tiež pohon všetkých kolies od firmy Dangel. Prestavba je za 6400 eur, a aj keď to pôsobí ako vážna suma, platí, že pri relatívne nízkej cene vozidla a dôkladnosti prestavby to nie je také nedostupné, obzvlášť vo vodách bezdaňových.

Prestavba zahŕňa okrem pohonu všetkých kolies tiež ochranné dosky motora a prevodovky i zvýšenú svetlosťo 2 cm, spolu s úpravou riadenia i pruženia vozidla. Dangel tiež ponúka ešte dôkladnejšiu úpravu zvyšujúcu svetlosť o celkovo 8 cm, ochranné prvky zadnej nápravy i palivovej nádrže. Dokonca si možno prikúpiť aj uzávierku zadného diferenciálu pre ešte náročnejšie situácie.

Zdroj: Opel

Systém disponuje dvoma základnými režimami. V Eco je poháňaná výhradne predná náprava, v Auto4WD sa systém rozhoduje na základe hroziaceho preklzu kolies prednej nápravy, či pripojí aj zadnú nápravu. Jej pripojenie možno tiež zamknúť cez režim R Lock. Režimy sa prepínajú na otočnom ovládači pri radiacej páke.

Zdroj: Opel

Systém Dangel 4x4 je dostupný výhradne s najsilnejším naftovým motorom 1,5 BlueHDi s výkonom 130 koní a s manuálnou šesťstupňovou prevodovkou. Priemerná spotreba auta s pohonom všetkých kolies má byť podľa WLTP 6,8 litra nafty na 100 km.


AUTOR: © Zoznam/jh

Komentáre k článku


Stream naživo