2023-08-22 16:45:00
Lamborghini Lazador EV koncept
Lamborghini Lazador EV koncept
Zdroj: Lamborghini

Lamborghini Lanzador - odpoveď na všetko a všetko naplno

Lamborghini Lanzador koncept predstavený počas uplynulého víkendu je všetko v jednom.

Je to auto, ktoré ponúkne 1 MW výkonu, teda výkon presahujúci 1000 kW. Je to auto s pohonom oboch náprav a vyššou svetlosťou i s vyšším posedom pre pohodlnejšie nastupovanie a lepší výhľad. Zároveň má aktívnu aerodynamiku, ktorá z komfortného a dokonca úsporného high-ridera s minimálnym odporom vzduchu môže urobiť vzduch-tlačiacu príšeru, ktorej jediným cieľom je neodlepiť sa od cesty a prejsť cez rovinky a zákruty rýchlejšie než ostatní.

Lamborghini ukázalo nový model Lanzador na Pebble Beach a bol to úspech. Takto si v Sant´Agate predstavujú svoju čisto elektrickú budúcnosť. Auto s extrémnymi parametrami výkonu, priľnavosti a brzdnej sily, zároveň s batériami, ktoré dokážu uživiť zábavu a aj dlhý dojazd.

Lanzador v sebe dizajnovo kombinuje niekoľko minulých a súčasných modelov, napríklad Huracán, či Urus a je presne niekde medzi nimi - svojim zjavom, no parametrami ich z diaľky prevyšuje. Je znamením o prípravách budúceho čisto elektrického modelu, ktorý sa môže i nemusí výraznejšie vzdialiť od dizajnu konceptu menom Lanzador. Isté je, že ďalší model má ponúknuť niečo iné ako ostatné a nielen tým, že namiesto vysokooktánového benzínu bude cucať blesky.

Pozrite si bohatú galériu. V nej zaujme najmä interiér, ktorý okrem vlny z austrálskych oviec disponuje viacerými udržateľnými materiálmi a emocionálnym dizajnom skoro rovnako ako auto samotné. Okrem skíc pripájam aj zábery z Pebble Beach.

 


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Lamborghini

Komentáre k článku


Stream naživo