2013-12-14 05:10:00
Nový Mustang
Nový Mustang

Ako znie nový Mustang? Ako inak než fantasticky!

Mustang, ikona kategórie zvanej "muscle cars" sa predstavila svetu pred pár dňami. Spolu s fotografiami vám ponúkame video obsahujúce krásne erdžanie amerického plnokrvníka

Čím dlhšie sa na nový Mustang pozeráme, tým lepšie vyzerá. Prvý dojem z neho nebol až taký úžasný, no postupom času nás pohľad naň teší čoraz viac. Že je nový je vidieť na prvý pohľad (na rozdiel od mnohých európskych áut), no zároveň neušiel svojmu predchodcovi ďaleko a je na ňom vidieť odkaz na minulé generácie.

Mustangov sa od roku 1964 predalo viac než 9 miliónov. Šiesta generácia Mustanga bola predstavená na celosvetovej prezentácii tento týždeň. Mustang sa má stať celosvetovým produktom, a tak sa na jeho priamy predaj môžeme tešiť aj u nás. Keďže sa s ním Ford chystá aj do Európy (a nielen preto) dostal pod kapotu aj 2,3 litrový štvorvalcový EcoBoost. Ten má dokonca viac sily než 3,7 litrový šesťvalec, ktorý bol v minulosti najbežnejšou voľbou motoristov. EcoBoost dosahuje výkon 227 kW (309 k), šesťvalec má 221 kW (300 k). Ani štvor a ani šesťvalec sa pochopiteľne nechytajú na vrchol ponuky Mustangu. Päťlitrový vidlicový osemvalec s výkonom 313 kW (426 k) je obrovský a výkonný motor.

Práve zvuk tohto motora zachytáva priložené video. Video bolo nakrútené na akcii Cars and Coffee v meste Irvine v Kalifornii. Video je síce pomerne dlhé, no kto nemá chuť počúvať brbotanie V8-čky dve a pol minúty, postačí mu začiatok videa so štartom motora. Následne môže pretočiť na cca 1:50, kde si môže užiť zopár vysokootáčkových kopancov.

Zdroj: Ford motors

Keďže väčšina Mustangov v Európe bude pravdepodobne obsahovať práve štvorvalec, vypočutie si tohto „ojedinelého“ osemvalca nemusí byť na škodu. Tak nech sa páči!

jh
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo