2015-08-21 15:00:00
Policajt hrdina
Policajt hrdina

VIDEO Policajt zachránil život havarovaného kamionistu. Hrdinstvo zachytila kamera

Bežný deň bežného príslušníka polície. A predsa je výnimočný. No iba tým, že o ňom vieme.

Hovorí sa, že zlá správa je dobrá správa a síce je to cynické, často to platí. Médiá majú povinnosť byť strážnym psom spravodlivosti a ak je niečo nespravidlivé, musia o tom informovať. Žiaľ v súčasnosti sú média doslova zaplavené negatívnymi správami. Len málokedy sa na svetlo sveta dostane dobrá správa, len málokedy je totiž dobrá správa sprevádzaná dostatočnými informáciami a dôkazmi.

A práve preto je potrebné, aby aj dobrá správa občas zarezonovala, najmä keď je to možné.

Vidieť to aktuálne na amerických médiách. Správy o policajnej brutalite prenikajú až k nám, no správy o tom, že policajti denne zachraňujú životy sa von dostanú len málokedy. Azda preto je taký intenzívny kontrast medzi tým, čo zachytíte behom dňa a tým, čo vám môžeme ponúknuť teraz.

Nie je to nič výnimočné. Ide len o bežný deň bežného príslušníka polície. Jeho hodnota spočíva v tom, že o ňom sú dôkazy, že hrdinstvo policajta menom Eric Devers z Ohia v USA bolo zachytené na palubnej kamere a na ruchovom mikrofóne (vysielačke).

Policajt si ešte v apríli tohto roka všimol, že kamión zišiel z diaľnice po prudkom zráze do doliny. Vybehol z auta a pokúsil sa pomôcť vodičovi. V čase keď policajt prišiel na miesto, vodič ťažko a plytko dýchal. Jeho stav sa rýchlo zhoršil, úplne stratil vedomie a prestal dýchať. Policajt mu okamžite poskytol prvú pomoc a začal ho oživovať. Medzitým do doliny prišiel náhodný svedok, ktorý policajtovi pomohol v oživovaní. Mikrofón zachytil oživovanie, ktoré vodičovi kamiónu poskytol policajt a zachytil tiež ako veľmi policajtovi záležalo na tom, aby cudzí človek prežil.

Po niekoľkých minútach prišli na miesto nehody záchranári, ktorým sa podarilo vodiča stabilizovať a odviezť ho do nemocnice. Vodič sa úplne zotavil a nemocnica, v ktorej bol hospitalizovaný tvrdí, že Eric Devers významne prispel k záchrane života vodiča. Policajt za svoj čin získal oficiálne uznanie.

Takýchto prípadov je nespočetne veľa aj u nás. Práca záchranárov, hasičov a policajtov je každý deň zachraňovať životy. Berieme to však ako samozrejmosť a títo muži a ženy len málokedy vzbudia pozornosť verejnosti, pretože ich činy zostávajú v anonymite. Nikto ich totiž pri zachraňovaní nenakrúca (väčšinou).

 

 
Posted by Ohio State Highway Patrol on 13. august 2015

 

jh
ZDROJ: FB

Komentáre k článku


Stream naživo