2018-06-30 04:00:00
Žena za volantom obrovského
Žena za volantom obrovského BelAZ rozdrvila cisternu

Žena za volantom obrovského BelAZ rozdrvila cisternu

Šoférovať obrovský banský kolos nie je jednoduché. Výhľad z kabíny je mizerný.

Jazdiť na širokých pláňach uhoľných baní v Kuznecku to nebýva problém. Tam majú svoje trasy, kde sa pohodlne zmestia.Lenže tieto povrchové uhoľné bane nie sú len ekologickým problémom pri odkrývaní a ťažbe uhoľných slojov. Stávajú sa tam aj občas ťažko uveriteľné príhody.

Zhruba pred dvoma rokmi tam začala pracovať ako jediná vodička obrovského banského sklápača БелАЗ-75131 Jevgenija Gorelkinová. Mala skúsnosti od Volgy po KamAZ. Veľmi rýchlo sa vypracovala medzi najlepších vodičov. Nevieme však, či mala aj nasledovníčky. Napriek tomu, že ženy za volantom bývajú opatrnejšie, pritrafila sa kuriózna nehoda. Veľké cisternové auto značky KamAZ zachytil ešte väčší banský uhoľný sklápač BelAZ. Autá tejto značky patria k tomu najväčšiemu, čo jazdí po našej planéte. Ich stret tak pripomínal súboj Dávida s Goliášom.

Oficiálna správa, ktorá sa prehnala ruskou tlačou a internetom pred mesiacom uvádzala, že jedno z najväčších nákladných áut sveta riadila žena. Jej meno ale nezverejnili. Z kabíny prehliadla cisternu s nákladom pohonných látok. Keď sklápač BelAZ narazil do podstatne menšieho KamAZu, vodička vraj skoro ani nezaregistrovala nejaký problém.

Bodaj by aj niečo také „malé“, ako je cisternový nákladiak videla. Veď najväčší BelAZ má dĺžku viac ako 20,5 metra, výšku vyše 8 a na šírku má skoro 10 metrov. Rázvor osí kolies je 8 metrov. KamAZ sa popri podobnom obrovi javí ako myšička vedľa mačky.

Privolaní policajti zaznamenali vinníka, za ktorého označili tridsaťosemročnú pracovníčku bane za volantom gigantického auta. Ona sama priznala, že cisternový KamAZ nevidela. Podľa fotiek sa ani nemožno čudovať.

Vodička dostala od zamestnávateľa symbolickú pokutu 500 rubľov (asi 7 eur) ako trest za porušenie pracovných predpisov. Na koľko bola vyčíslená škoda KamAZu sa ťažko odhaduje. No vzhľadom na rozsah poškodenia auta to nebolo málo.


AUTOR: © Zoznam/Jozef Vydra
ZDROJ: news.sputnik.ru, ntv.ru

Komentáre k článku


Stream naživo