2013-01-04 12:00:00
Nové logo Škoda pre
Nové logo je elegantnou kombináciou chrómu a matnej čiernej.
Zdroj: SKoda

Nové logo Škoda pre Fabiu a Roomster

Modely Fabia a Roomster budú mať aktuálne logo vozidiel značky Škoda a po prvý raz tiež nápis ŠKODA, ktorý sa objaví v zadnej časti karosérie.

Nové logo predstavila automobilka prvý raz (neverejne) na stretnutí predajcov vo februári 2011 v Prahe a nový ‚Corporate Design‘ značky Škoda odhalila oficiálne 1. Marca v predvečer autosalóna v Ženeve v tom istom roku. V júli ešte prebehli isté korekcie, ktoré dali novému logu definitívny tvar. Modernizácia bola reakciou na požiadavku lepšej viditeľnosti loga na tmavom pozadí a výraznejší vizuálny dojem. Teraz, v rámci postupnej zmeny firemného dizajnu pod taktovkou šéfdizajnéra Jozef Kabáňa, mení česká automobilka svoje logo pri ďalších modeloch. Presnejšie, jeho verziu, ktorá sa objavuje priamo na vozidlách.

Postupne od C (Citigo) po Y (Yeti)

Prvým modelom s modernizovaným logom bolo nové vozidlo kategórie mini Škoda Citigo. S novým logom sa predstavil v roku 2012 už aj model Škoda Rapid. Ako tretí a štvrtý modelový rad teraz budú nosiť nielen nové logo a modelové označenie, ale prvý raz aj nápis ŠKODA na piatych dverách tiež modely Fabia a Roomster. Meno príslušného modelu na zadnej časti a doplňujúce označenia, ako TSI nebo TDI budú tiež v novom druhu písma.

Zdroj: Wikipedia
Zdroj: SKoda

Na každom kroku

Nové logo značky sa objavuje na viacerých miestach na aute aj v aj vo vnútri. Napríklad na kapote, na zadnej časti vozidla, na krytoch stredov kolies z ľahkej zliatiny, na volante, na kryte motora, ale tiež aj na kľúčoch k autu. Optickou novinkou modelov Fabia a Roomster je meno značky na piatych dverách v novom type písma. Tiež údaje o motorizácii, alebo doplnkové označenie, ako napríklad TSI, TDI, GreenLine alebo vRS budú mať túto novú „heraldiku“.

Zdroj: SKoda
Zdroj: SKoda

Bez vavrínového venca

V porovnaní s pôvodným logom je teraz okrídlený šíp iba v kombinácii chrómu a čiernej farby.  Predchádzajúci vavrínový veniec s integrovaným nápisom ŠKODA a zelená farba, ktorá neladila s niektorými používanými farbami laku zmizli. Dizajnéri obmedzili prvky loga len na to podstatné. Okrídlený šíp v lesklom chróme je na matnom čiernom pozadí lemovanom jemnou chrómovou linkou.

Jozef Vydra
ZDROJ: Škoda-auto

Komentáre k článku


Stream naživo