2013-09-19 12:30:00
Ušetriť sa dá, aj
Chcete, alebo potrebujete ušetriť? No kto by nechcel! Kde začať? Napríklad od pneumatík...

Vo všetkom hľadáme spôsob ako ušetriť, dokážete to aj ako majitelia auta?

Aj keď nás presviedčajú, že vrchol krízy máme už za sebou, do pôvodných koľají sa budeme dostávať ešte veľmi dlho.

To čo sa odohralo behom pár mesiacov, musí spoločnosť naprávať niekoľko rokov. Tu dobre vidieť, ako málo stačí, aby sa takmer celý svet vrhol do recesie. Naše šetrenie potom len odráža skutočnosť a neistotu na trhu.

Zväčša šetríme na maličkostiach, bez ktorých sa zaobídeme. V snahe dopriať deťom všetko čo potrebujú, obmedzujeme najmä vlastné potreby. Na jedlo však musíme mať vždy. V uplynulých dňoch nás zastihla správa, že ovocie, zelenina a pekárenské výrobky majú zlacnieť. Keby tak ešte aj benzín... Po opakovanom a enormnom zvyšovaní by sme to síce uvítali, ale skutočnosť je zasa iná. Musíme sa pripraviť na opätovné zdražovanie. Ceny tak určite neklesnú.

Auto ako luxus? Skôr nevyhnutná potreba...

Istý štandard chceme dopriať sebe aj blízkym. Aby ste sa nemuseli spoliehať výhradne len na hromadnú dopravu, je auto súčasťou väčšiny domácností. Najmä v odľahlejších oblastiach. Napríklad cesta k lekárovi sa inak riešiť nedá...  Tento „luxus“ sa aj v tomto neľahkom období dá udržať, aj s menšou peňaženkou. Treba len vedieť ako rozumne šetriť.

Už pri kúpe by sme mali myslieť najmä na spotrebu. Dovoliť si však kúpiť nové auto s nízkou spotrebou môže len málokto. Ak teda hľadáte staršie auto, v inzeráte sa zamerajte aj na tento údaj. Výhodou starších áut je možnosť prerobenia na LPG. O tom ako sa aj z Vášho auta môže stať úsporné vozidlo sa dočítate tu. Na spotrebu však majú vplyv aj pneumatiky. Siahnite teda po kvalite pneumatík Matador a ušetríte ešte viac.

Je servis veľká položka? Zmeňte to!

Opravy a návštevy v autoservisoch taktiež nepatria k lacným záležitostiam. Najmä u starších ročníkov (vozidiel samozrejme) je takmer isté, že budete častejším návštevníkom v najbližšom servise. Ušetrite teda aspoň na lacnejších dielcoch pre vaše auto. Najlacnejšie autosúčiastky nezaťažia váš rodinný rozpočet. 

Keď sa vám už podarí ušetriť a chcete si dopriať aj trošku pohodlia počas a to nielen pri dlhých cestách, použite lakťové opierky.

Článok je tlačová správa, redakcia nenesie zodpovednosť za jej obsah.

Komentáre k článku


Stream naživo