2022-02-28 12:00:00
Volkswagen Taigo
Volkswagen Taigo
Zdroj: Volkswagen

SUV-kupé za rozumnú cenu! Volkswagen Taigo prekvapuje

Nový prírastok do rodiny VW so sebou nesie veľké očakávania. Zákazníci oňho prejavujú obrovský záujem.

Po vyskúšaní môžeme konštatovať, že je skutočne oprávnený. Volkswagen Taigo má vo svojej DNA akúsi formu automobilových feromónov. Mnoho ľudí sa doňho totiž zamiluje na prvý pohľad. A niet divu. Ponúka totiž atraktívny recept: vyšší podvozok, vyššia pozícia za volantom, silueta s klesajúcou líniou strechy... Tieto autá sa skrátka páčia. Taigo k tomu pridáva pekne spracované zadné LED svetlomety tiahnuce sa celou šírkou auta, mohutnú prednú časť s vyvýšenou kapotou a dokonca si môžete vybrať medzi dvoma štýlmi: športovým R-Line a outdoorovým Style.

Nebol by to však Volkswagen, keby sa pri modeli Taigo uspokojil iba s dizajnom. Po prvej jazde s týmto modelom sme totiž prišli na pár zaujímavých zistení. Prvým je priestor na zadných sedadlách. Klesajúca strecha sa ho prakticky nedotkla – aj vysoký vodič si komfortne sadne „sám za seba“. Posed je navyše veľmi príjemný, vzadu sú dlhé sedáky a vďaka dobre zvolenému sklonu operadla sa tam nesedí ako na lavici.

Druhým prekvapením bol batožinový priestor, ktorý je väčší, než ponúka „praktickejšie balený“ T-Cross. Je pravda, že T-Cross má navyše posuvnú zadnú lavicu, avšak v polohe, kde ponúka najviac miesta pre posádku vzadu, má batožinový priestor menší, než Taigo.

Zdroj: Volkswagen

Tretím prekvapením je cena. Tá je veľmi priaznivá. Po dorovnaní motorizácie a výbavy je dokonca o 1 000 € nižšia, než v akú má T-Cross! Taigo s motorom 1.0 TSI s výkonom 81 kW (110 k), šesťstupňovou manuálnou prevodovkou a výbavou Life môžete mať už za 17 990 €! Na želanie je k dispozícii aj automatická prevodovka DSG, alebo väčší a silnejší štvorvalec 1.5 TSI s výkonom 110 kW (150 k).

Cena sa našťastie neodrazila na kvalite. Taigo nás prekvapilo dobrým odhlučnením a najmä ozaj vynikajúcim podvozkom, ktorý bol veľmi komfortný, ale zároveň Taigu poskytoval bezpečné a predvídateľné jazdné vlastnosti. Testovaná verzia mala vo výbave Matrix LED svetlá. Tie môžeme len odporučiť. Jazda s nimi je v noci zásadne iná – uvoľnenejšia a bezpečnejšia. Taktiež vymoženosti ako bezdrôtové zrkadlenie smartfónu alebo indukčná nabíjačka vás potešia pri každodennom používaní auta.

Viac informácii zo sveta značky Volkswagen nájdete na stránke www.volkswagenblog.sk.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: PR Volkswagen

Komentáre k článku


Stream naživo