2015-01-14 16:27:12
Slon si pomýlil auto
Slon si pomýlil auto so slonicou
Zdroj: Daily Mail

Vodič v poisťovni: „Na auto mi sadol slon, z ničoho nič...“

U nás by neuspel a poslali by ho kade ľahšie. Ale v Thajsku to nie je nič neobvyklé...

Idete si pekne autom, keď sa tu zrazu objaví splašený slon utekajúci krížom cez cestu. Keby hneď aj zmizol, okrem zľaknutia by to bol iba ďalší z neuveriteľných zážitkov. No on sa ako na potvoru rozhodol „pomaznať sa" s kapotou auta. Možno hľadal, čo je pod kapotou...

Možno si auto zmýlil so slonicou, alebo skôr so sokom v zápase o ňu. Slony v tej časti sveta totiž momentálne majú obdobie párenia a tak nehľadia na to, akými prostriedkami sa dostanú k svojej vyvolenej...

Z pokojného rodinného výletu vznikla takmer dráma. Ešte šťastie, že sa nikom n v aute nič nestalo. Hoci o aute samotnom sa to nedá povedať... Majiteľ auta bude mať možno dosť práce, aby svojej poisťovni vysvetlil, čo sa vlastne stalo. Šťastie je, že má k dispozícii video, ktoré nakrútili iní návštevníci thajského Národného parku Khao, kam zobral muž svoju rodinu na výlet. Ten sa ale chvíli zmenil na nevídaný a hlavne ojedinelý zážitok. Otec rodiny musel zastaviť auto, pretože sa na nich vyrútil slon.

Na zachytenom videu vidno, ako slon vyliezol na kapotu a takmer si na ňu aj sadol. Zviera o chvíľu zliezlo z auta a rodine sa našťastie okrem úľaku nič nestalo. Auto bolo na tom podstatne horšie.

Je zaujímavé, že to bol v spomínanom národnom parku už druhý prípad v danom mesiaci. Nie je však jasné, či to urobil ten istý slon, keďže tie nemajú žiadne rozlišovacie znaky, ani tabuľky s evidenčnými číslami, ako autá. Ako pre DailyMail povedal tamojší veterinár Patarapol Maneeorn, slony môžu byť počas párenia v strese. To je zrejme dôvod, prečo sa tak správajú. Preto vystríhal ľudí, aby boli ostražití počas návštevy parku.

A ešte pár záberov z iného uhla, dokonca aj priamo z kabíny auta:

Jozef Vydra
ZDROJ: Daily Mail, Youtube, liveleak

Komentáre k článku


Stream naživo