2020-01-04 01:55:00
Nehoda Zlatná na Ostrove
Nehoda Zlatná na Ostrove
Zdroj: KR PZ Nitra

Aj na Silvestra a v novom roku: alkohol, rýchlosť a zbytočná obeť

4. januára – Zmena letopočtu nezmenila správanie ľudí – pijú a jazdia rýchlo.

      Bratislavčan pod vplyvom alkoholu nabúral na Silvestra do 10 zaparkovaných áut na Obilnej ulici v Bernolákove v okrese Senec. Opitý 38-ročný muž čelí obvineniu z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

      V policajnej cele strávila silvestrovskú noc 40-ročná žena, ktorú v posledný decembrový deň prichytili v podnapitom stave za volantom policajti z Obvodného oddelenia v Bánovciach nad Bebravou. „Policajná hliadka spozorovala vozidlo Citröen, ktoré jazdilo zo strany na stranu a nesvietilo na ňom svetlo. Vodička po zastavení javila známky požitia alkoholu a zle artikulovala. Pri dychovej skúške vodička nafúkala 1,10 mg/l, čo predstavuje 2,29 promile alkoholu. Opakovaná skúška ukázala ešte nepatrne vyššiu hodnotu, pričom žena uviedla, že vypila ‚trocha' vína.“

      Policajti počas silvestrovskej noci zasahovali na cestách. Dôvodom bol alkohol za volantom. Informuje o tom polícia SR na svojej facebookovej stránke. Policajti úradovali v Špačinciach v okrese Trnava a dvakrát v Hlohovci. „Len pol hodinu po polnoci zasahovali policajti v Špačinciach. Na konci dediny sedel vodič pod vplyvom alkoholu v naštartovanom a nabúranom aute. Policajtom sa priznal, že šoféroval a aj havaroval. Odmietol vykonať dychovú skúšku, preto bol predvedený na políciu, kde čelí ohrozeniu pod vplyvom návykovej latky tak, ako keby nafúkal nad jedno promile," priblížili policajti.

Zdroj: KR PZ Trnava
Zdroj: KR PZ Trnava

      Alkohol za volantom úradoval aj v Hlohovci, kde hodinu a pol po polnoci došlo k dopravnej nehode, pri ktorej narazila Škoda Octavia do pouličného osvetlenia a do zaparkovaného VW Polo. „Na mieste nehody sa nikto nenachádzal, po vodičovi auta pátrame,“ objasnili policajti. V Hlohovci riešila polícia aj ďalšiu dopravnú nehodu, keď 26-ročný vodič narazil do zaparkovaného auta a následne do bytovky. „V rukách policajtov skončil s 2,15 promile alkoholu v krvi,“ informovala polícia.

Zdroj: KR PZ Košice
Zdroj: KR PZ Košice

      Alkohol asistoval pri novoročnej nehode, ktorá sa stala v Sabinove. Ako informovala prešovská krajská polícia, vodič osobného auta prešiel do protismeru a vletel do kanála, kde sa auto prevrátilo na bok. Vodičovi pri dychovej skúške na alkohol namerali takmer 2,4 promile.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Jednu obeť si vyžiadala 2.1.2020 ranná zrážka dvoch áut za obcou Zlatná na Ostrove v okrese Komárno. Ako informovala nitrianska krajská polícia, 70-ročnému vodičovi Daewoo Tico pravdepodobne náhle vošlo do jazdnej dráhy v protismere idúce BMW. Či jeho 39-ročný vodič dostal šmyk, alebo nezvládol iný manéver, je predmetom vyšetrovania. Vodič Tica napriek snahe záchranárov zomrel na mieste, jeho spolujazdkyňa sa zranila ťažko a vodič BMW utrpel ľahké poranenia.

      50 ročný muž na VW Golf na tzv. zlatomoravskej ceste pri obci Jelenec neubrzdil a zozadu narazil do pred ním idúcej Škody Felícia. V jeho dychu policajti namerali 1,28 mg/l – 2,67 promile.

Nikomu sa našťastie nič nestalo. Odniesli si to len pokrčené plechy a škoda za asi 600 eur.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Do krovia zišla s vozidlom Audi A4 25 ročná vodička v obci Machulince. Pravdepodobne neprispôsobila rýchlosť svojim schopnostiam a stavu vozovky. Nečudo, veď dychová skúška u nej preukázala 0,94 mg/l – 1,96 promile alkoholu. Vodička sa pri dopravnej nehode zranila.

Zdroj: KR PZ Nitra
Zdroj: KR PZ Nitra

      Vozidlo Dodge Caliber skončilo mimo cestu tesne pred dopravnou značkou vďaka 2,4 promile alkoholu v dychu jeho 22 ročného vodiča. Ten v Šahách na Tabánskej ulici pri odbočovaní vpravo vyšiel na chodník a cez trávnik k dopravnej značke, ktorá ho zrejme priťahovala ako magnet.

Vo všetkých prípadoch boli vodiči po vytriezvení obvinení z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky.

            Trnavskí diaľniční policajti vo štvrtok (2.1.) vo večerných hodinách zastavili vodiča, ktorý prekročil rýchlosť o 78 kilometrov za hodinu. Informovalo o tom Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Trnave na sociálnej sieti.
      Polícia namerala vodičovi vozidla Hyundai rýchlosť 208 km/h. „Bolo to v blízkosti obce Čataj, smerom na Trnavu, na 35. kilometri diaľnice D1. Na ceste, na ktorej je povolená maximálna rýchlosť 130 km/h, tak prekročil rýchlosť o 78 km/h,“ uviedla polícia.
      Vodičovi uložili blokovú pokutu 600 eur. „Nemal čím zaplatiť – ani v hotovosti, ani nedokázal využiť možnosť platby cez terminál. Policajti mu zadržali vodičský preukaz. Vrátia ho, až keď zaplatí pokutu za priestupok,“ doplnila polícia. No a my dopĺňame, že ešte dobre, že tak rýchlo nešiel cez deň, keď je tam povolená rýchlosť 110 km/h. To by mu už museli v prenesenom zmysle zobrať nielen vodičský, ale aj rodný list a občianstvo...

Zdroj: KR PZ Košice

        Cestného piráta namerali policajti vo štvrtok (2.1.) v obci Zemplínska Široká v okrese Michalovce. Ako informovala košická krajská polícia, 43-ročný vodič Škody v obci, kde je povolená rýchlosť 50 km/h, uháňal rýchlosťou 101 km/h. Dostal blokovú pokutu 500 eur.


AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Trnava, KR PZ Košice, KE PZ Nitra

Komentáre k článku


Stream naživo