2020-03-25 01:58:00
Alkohol Komárany
Alkohol Komárany
Zdroj: KR PZ Prešov

Vypili, potom jazdili – až sa nakoniec do priekopy vyvalili...

25. marca – Podaktorým je úplne jedno, čo sa deje – majú svoje „rituály“.

      Patrí k nim aj „posilňovák“ na cestu – teda nejaký ten alkohol pred jazdou. To asi preto, aby sa nebáli na našich cestách, kde jazdí plno vodičov pod parou.

      Vyznieva to ako čierny humor, ale je to žiaľ pravda. Napríklad v Prešovskom kraji nezvládol z nedele na pondelok (23.3.) vodič vozidla riadenie a z trávnatého porastu medzi obcami Komárany – Jastrabie nad Topľou, okres Vranov nad Topľou prešiel na vozovku. Potom sa dostal do protismeru, kde zišiel z cesty do priekopy a s vozidlom sa prevrátil na ľavú stranu, kde ho zastavili až stromy.

Zdroj: KR PZ Prešov

      Vodič utrpel ľahké zranenie a spolujazdec vyviazol bez zranení. Dôvod takejto komplikovanej trajektórie vodidla bol zrejmý po dychovej skúške vodiča. Tá totiž ukázala výsledok 2,90 promile.

S autom tiež skončili mimo cesty

      Takisto v nedeľu, ibaže nad ránom o 1:37 hod a tentoraz v Košickom kraji. Vodič s dvojročným vodičským preukazom nezvládol cestu 3 triedy od obce Baška smerom na obec Bukovec.

Zdroj: KR PZ Košice

      Osudným sa mu stal prejazd ľavotočivej zákruty, zo zvodidiel si urobil skokanský mostík a skončil s autom na streche, vedľa seba mal aj kamaráta. Vodič bol po nehode podrobený dychovej skúške s výsledkom 0,97 mg/l, čo je v prepočte 2,02 promile. Pri nehode sa nikto nezranil.


FOTO: KR PZ Prešov
AUTOR: © Zoznam/jv
ZDROJ: KR PZ Košice, KR PZ Prešov

Komentáre k článku


Stream naživo