2020-05-18 02:00:00
Cyklista 4,40 promile
Cyklista 4,40 promile
Zdroj: KR PZ Trenčín

Tak veľmi „dezinfikoval“, až sa skoro upil na smrť

18. mája – Opitý Ilavčan jazdil na bicykli so 4,4 promile alkoholu, skoro spadol pod auto.

      Policajt Okresného dopravného inšpektorátu z Trenčína v nedeľu 10.5. napoludnie počas presunu z dopravnej nehody spozoroval na ceste I/61 v Ilave veľmi čudne jazdiaceho cyklistu, ktorý takmer spadol pod okoloidúce auto.

      Preto okamžite zastavil a šiel cyklistu skontrolovať. Jeho štýl jazdy nasvedčoval tomu, že buď jazdí pod vplyvom alkoholu, ale tiež mu mohlo prísť nevoľno. Policajt hneď po tom, ako cyklista prehovoril zistil, že zdravotné príčiny nebudú dôvodom jeho divného štýlu jazdy.

      58-ročný muž z Ilavy Cyklista najskôr odmietol preukázať svoju totožnosť a správal sa agresívne. Po poučení však doklady predložil a podrobil sa dychovej skúške.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Dopravný policajt neveril vlastným očiam, keď na alkoteste zasvietila hodnota 2,11 mg/l, čo predstavuje neuveriteľných 4,40 promile alkoholu! Je šťastím, že policajt cyklistu spozoroval a včas ho zastavil, čím možno predišiel tragédii, lebo na mol opitý 58-ročný cyklista jazdiaci s takmer 4,5 promile alkoholu v dychu nespôsobil dopravnú nehodu.

Polícia upozorňuje: cyklisti, aj pre Vás platia rovnaké sankcie za priestupok spáchaný požitím alkoholických nápojov (aj nad 1 promile). Okrem prípadov, keď jazdíte v zastavanom území obce a po cestičke určenej pre cyklistov, a ak množstvo alkoholu pri dychovej skúške neprekročí hodnotu 0,24 mg/l (po prepočítaní 0,50 promile). Zákaz činnosti viesť motorové vozidlá nemožno uložiť vodičovi nemotorového vozidla.

Vodičovi motorového však áno a to bol zrejme dôvod, prečo sa jeden nechcel podrobiť dychovej skúške.

      Vo štvrtok 14.5. sa 44-ročný vodič Alfy Romeo v popoludňajších hodinách na križovatke v tvare „Y“ v katastrálnom území obce Stará Turá nevenoval dostatočne vedeniu vozidla a narazil do betónového múrika oplotenia rodinného domu. Privolaní policajti ho vyzvali k predloženiu dokladov a k podrobeniu sa dychovej skúške na zistenie prítomnosti alkoholu.

      Vodič však bezdôvodne odmietol vykonať dychovú skúšku a taktiež sa odmietol podrobiť lekárskemu vyšetreniu odberom a vyšetrením krvi, alebo iného biologického materiálu. Pri dopravnej nehode nevznikla žiadna škoda, ale vodič sa ľahko zranil.

Zdroj: KR PZ Trenčín

      Okrem vodiča sa vo vozidle nachádzalo aj maloleté dieťa vodiča, ktoré s bolesťami odviezla do nemocnice privolaná RZP. Vodič privolaných záchranárov napadol, našťastie však nikoho nezranil. Policajti vodiča následne v zmysle zákona obmedzili na osobnej slobode a umiestnili do cely. O tom, aký trest 44-ročný vodič dostane rozhodne súd v Novom Meste nad Váhom. Za uvedený skutok je trestná sadzba v zmysle zákona trest odňatia slobody až na jeden rok. Priťažiť mu môže aj napadnutie policajtov.


AUTOR: © Zoznam/jv

Komentáre k článku


Stream naživo