2024-04-15 10:52:00
Parkovanie Ružinov RU1
Parkovanie Ružinov RU1
Zdroj: tip citatela

Parkujete v bratislavskom Ružinove? Drobná zmena na tabuli vás môže vyjsť draho

Bratislavský systém PAAS oddnes 15. apríla upravil parkovacie časy v zóny RU1. Tiež ju rozdelil na dve časti.

Bratislavský parkovací systém PAAS pripravil predovšetkým pre nerezidentov pomerne nepríjemné prekvapenie. Tí, ktorí v zóne RU1 využívali parkovanie počas pracovného času zadarmo zostali dnes ráno prekvapení, ak si zmenu vôbec všimli. V zóne RU1 totiž od 15. apríla platí, že parkovanie je spoplatnené už od 08.00 h a nie od 14.00 h ako to bolo doteraz. To znamená, že ak ráno prídete do Ružinova autom, parkovanie potrebujete platiť už od ôsmej hodiny a nie až od 14-tej.

Nielenže sa platené parkovanie predĺži o 6 hodín denne - teda o cca 9 eur na deň (pri spoplatnení 1.5 eur na hodinu parkovania), zároveň vás môže potešiť nálepka na okne vodiča s nutnosťou zaplatiť pokutu, ktorej plná výška je 78 eur. Ak ste totiž ráno prišli do zóny s tým, že sa nič nezmenilo a nevšimli ste si upravené tabule, pokojne môžete dostať pokutu. Je možné, že kontrolóri dajú vodičom čas na to, aby si zvykli, no nespoliehal by som sa na to. Prelepovanie tabúľ začalo minulý týždeň vo štvrtok.

Novinkou tiež je, že zóna RU1 je rozdelená na dve časti. Lokalita RU1 – Nivy sever, ohraničená ulicami Trnavská cesta, Karadžičova, Záhradnícka a Bajkalská, bude po novom regulovaná od pondelka do nedele v čase od 8:00 do 24:00. Lokalita RU1 – juh, ohraničená ulicami Záhradnícka (vrátane), Karadžičova, Mlynské Nivy, Prievozská a Bajkalská, bude po novom regulovaná od pondelka do piatku v čase od 8:00 do 24:00.

Znamená to, že návštevníci zóny budú parkovať od 24:00 do 8:00 zadarmo a od 8:00 do 24:00 za nezmenenú hodinovú tarifu 1,50 eur.

Mesto uvádza, že spoplatnenie nových časov, ktoré boli doteraz zadarmo je urobené na základe sťažností rezidentov, ktorým sa najmä v okolí zimného štadióna, či tenisového centra a ďalších lokalít v zóne nepáčilo, že parkovanie v uliciach využívali návštevníci a to aj počas víkendov. Spoplatnenie od 8.00 h v zóne RU1 - juh je jasne namierené voči nerezidentom, ktorí parkovanie v uliciach využívali pri dochádzaní do práce, či do škôl.


AUTOR: © Zoznam/jh
ZDROJ: Paas, tip čitateľa

Komentáre k článku


Stream naživo