2014-03-24 14:39:20
Na motorkách BMW na
Na motorkách BMW na ostrov Man

Štyri historické motorky BMW, jedna cesta, jeden cieľ: ostrov Man a preteky TT

Rozmýšľali ste, že sa raz na všetko vykašlete, sadnete na motorku a vyrazíte ktovie kam? Títo chlapi to urobili!

Štyria kamoši, štyri nádherné historické motorky od BMW, jeden nápad, jeden cieľ. Čo viac dodať? Iba toľko, že ak ste sem klikli a spojenie slov romantika a motorky vám nič nehovorí, zbytočne pôjdete ďalej.

Toto je vec len pre duše túžiace po dobrodružstve. Iba pre tých, ktorým sa pri brbotaní starej motorky rozbúcha srdce a myseľ zaplaví túžba sadnúť si a vyraziť.

Štyria Nemci, milovníci motoriek a špeciálne tých z Mníchova sa rozhodli, že pôjdu navštíviť legendárny okruh TT na ostrove Man v Írskom mori. Ostrov patriaci pod Britániu síce nevyniká veľkosťou, no platia na ňom trocha iné zákony než v U.K.

Dávno potom, čo Briti zakázali pretekanie na bežných cestách sa na ostrove Man stále mohlo pretekať po úzkych, kľukatých horských cestičkách, cez dediny, i mestá. Preteky motoriek na ostrove Man sa stali legendárne. Nečudo, veď 60 kilometrov a viac než 200 zákrut, to je okruh na ktorý sa nechytá ani „Zelené peklo“ v Norimbergu.

A práve tieto preteky si motorkári dali za cieľ. Dostať sa na ostrov Man na historických motorkách je teda poriadna výzva. Vyše 30-minútový dokument odhaľuje celú ich cestu so všetkými zážitkami i samotné preteky na ostrove. Okrem nádherných záberov okolia, skvelých motoriek, ich brbotaniu, uvidíte číru lásku k motocyklom, a to nielen v podaní štyroch chlapov z Berlína.

Na ceste totiž Nemci stretli mnoho zaujímavých motorkárov, vrátane dvoch Indov, ktorí sa vybrali zo svojej domovskej krajiny do Anglicka po Hodvábnej ceste. Motorkári navštívili legendárny pub Ace Cafe London, a tiež prvý okruh určený iba na pretekanie na svete. Ak teda máte chvíľu čas a rozumiete po nemecky, či po anglicky, pozrite si nasledujúce video. Možno vás inšpiruje ;).

Ján Hargaš
ZDROJ: youtube.com

Komentáre k článku


Stream naživo