2014-05-10 04:05:07
M55 Terminus - najrýchlejší
M55 Terminus - najrýchlejší elektrobicykel sveta
Zdroj: m55-bike.com

Šialenosť na ceste: najrýchlejší bicykel na svete sa dá kúpiť aj u nás!

Terminus je zrejme nielen najrýchlejší, ale tiež najdrahší sériovo vyrábaný bicykel.

Nie je veľa miest, kde môžete získať high-tech hybridný bicykel najvyššej kvality – a ceny. Iba sedem  miest v Európe, osem v USA a dve v Ázii ponúkajú absolútne špičkovo vyzerajúci a skutočne aj high-technológiami spracovaný a vybavený bicykel s technológiou pedelec, ktorá pomáha pri šliapaní do pedálov zabudovaným elektromotorom. Jednou z krajín, ktorá má zastúpenie výrobcu, je aj Slovensko.

Nemusíte sa obávať, že by ste týchto jednostopých predátorov stretli na cestách veľa. Z modelu M55Terminus, lebo o ňom je reč, sa v piatich edíciách vyrobí po 55 kusov z každej. Teda dohromady iba 275 kusov pre celý svet. Exkluzivita však niečo stojí. Na základný model nazvaný .... si pripravte 27 000 peniažtekov. Eurových...

Výrobca na svojej stránke tvrdí, že M55Terminus dokáže ísť po rovine až 80 km/h. Lenže už sa potvrdilo, že je schopný s dobrým cyklistom dosiahnuť až 120 km/h – a to je už teda poriadna rýchlosť! Pomáha mu v tom elektromotor, ktorý dokáže vyvinúť výkon 200 až 1500 wattov. Zabudované batérie vystačia až na 100 kilometrov jazdy. Nie však maximálnou rýchlosťou, ale v ekonomickom móde, ak je zvolený športový, podpora dojazdu klesá na polovicu.

Zdroj: m55-bike.com
Zdroj: m55-bike.com

Je zaujímavé, odkiaľ pochádza

Kde vzniká toto „Lamborghini medzi e-bicyklami“, ako ho už stihli neoficiálne pokrstiť? Je to nástupca modelu „Beast“ e-bike, Takže veci znalí už tušia, že to nie je žiadna „Amerika“ , ako sa kade-tade nesprávne traduje na rôznych weboch, hlavne tých amerických... Veď kto by to povedal, že špičkový elektrobicykel sa vyrába v Maďarsku?! Maďarská strojárenská spoločnosť M55, ktorá sídli v Budapešti, vyrába jedny z najviac inovatívnych elektrobicyklov, aké kedy boli vyrobené.

Zdroj: m55-bike.com
Zdroj: m55-bike.com

Tento hybridný stroj s klasickým pohonom šliapania do pedálov kombinuje ľudské úsilie a elektromotor, ktorý pomáha poháňať bicykel v rôznom teréne. Elektrobicykel má tvary s ostrými hranami a jedinečný dizajn prepracovaný do najmenších detailov . K tomu aj neuveriteľnú výkonnosť. Terminus je v skutočnosti luxusný elektrobicykel a je celkom drahý, hoci jeho veľmi dobrá konštrukcia, dizajn a štýl znamenajú, že užívatelia si zvolili za svoje peniaze veľmi dobrú hodnotu. Terminus prešiel zhruba piatimi rokmi vývoja špičkových maďarských inžinierov skôr, než ho uviedli na nadšený trh . Je považovaný za najvýkonnejší elektrobicykel na svete.

Zdroj: m55-bike.com
Zdroj: m55-bike.com

Terminus e - bike sa vyrába v piatich verziách: Classic edition, Royal edition, Biceps edition, Prime edition a Airbrush edition. Základný model je charakterizovaný striebristou farbou vysokokvalitného CNC spracovaného rámu z hliníka 7075. Blatníky a obal batérie sú z karbónu. Royal edition ponúka už oveľa viac vo vzhľade aj spracovaní a výrobca má široký rozsah individuálneho prispôsobenia tak, aby vyhovovali potrebám zákazníkov. Preto sa na výrobkoch môže objaviť striebro, zlato, diamanty a ďalšie jedinečné vonkajšie povrchové úpravy. Biceps edition ponúka mimoriadny dizajn, ako napríklad tlmiče navrhnuté tak, aby charakterizovali ľudskú ruku. Preto napríklad upevnenie predného kolesa je tvorené jedným odpruženým ramenom a koleso je zavesené zboku.

Zdroj: m55-bike.com
Zdroj: m55-bike.com

Je to ešte bicykel?

Netušíme, kto si ho kúpi (u nás, samozrejme), ale napríklad v Nemecku už dopravný zákon hovorí, že dopravný prostriedok, ktorý dosiahne rýchlosť vyššiu ako 25 km/h už potrebuje evidenčné číslo. No a samozrejme pri už spomínaných dosahovaných maximálnych rýchlostiach aj vodičský preukaz. V konečnom dôsledku by takýto dopravný prostriedok mohol ísť defacto aj po diaľnici... Ale to by som neodporúčal skúšať. Radšej nech pomáha pri jazde do kopca šetriť sily svojmu majiteľovi. Peniaze však rozhodne neušetrí. No možno sa majiteľovi nejakého „Lamba“, či iného superšportu zapáči natoľko, že vôbec nebude riešiť, odkiaľ táto „mašinka“ je.


ZDROJ: de.autoblog.com, m55-bike.com

Komentáre k článku


Stream naživo