2015-01-01 14:40:00
Teroristi na vašom aute
Teroristi na vašom aute z vás robia teroristu?
Zdroj: Twitter

Čo keby sa vaše staré auto objavilo v správach v rukách... teroristov v Sýrii!?

Asi by ste sa nepotešili, všakže? Hlavne ak by ste žili v Texase v USA a na aute teroristov bolo logo vašej firmy aj s telefónom...

Rozmýšľali ste nad tým, čo sa stane s vaším autom, keď ho predáte do bazáru? Zväčša je to bývalým majiteľom jedno. Hlavne že sa tej starej rachotiny zbavili, v rukách majú peniaze a môžu si kúpiť niečo iné. Ak by mali k autu vzťah, predávali by ho asi súkromne, no nie?

Uvažovať nad tým, kde vaše minulé auto skončí nie je obvykle na programe dňa. Keď si však večer zapnete televízne noviny a svoje staré auto uvidíte v Sýrii ako na ňom jazdia v čiernom zahalení teroristi a na jeho korbu pripevnili protilietadlovú zbraň, nebude vám to príjemné. Hlavne ak to auto nespoznáte len vy, ale aj vaše okolie. Nehovoriac o tom, že zhodou okolností bývate v Texase v USA, kde je pred každým domom „správneho“ Texasana aspoň jedna vejúca americká vlajka a každá vojenská misia je vo všeobecnosti (áno, aj v Texase žije zopár demokratov) prijímaná veľmi pozitívne. Poskytnúť zbraň teroristom, ktorí bojujú proti americkým a spojeneckým vojakom - ISIL, nie je v hrdom štáte Texas dobrý nápad (nie je ani v iných štátoch, ale v Texase si to vypijete dvakrát).

Malá inštalatérska firma z Texas City už takmer na okraji mesta Houston Mark-1 Plumbing's zažila presne tento prípad. Fotografia ich bývalého Fordu F-250 ešte s ich logom a číslom telefónu na boku auta sa objavila na účte na Twitteri, kde teroristi zdieľajú obrázky svojich vojakov a bojov.

Fotografia sa okamžite dostala do správ po celej Amerike a telefóny v malej inštalatérskej firme sa rýchlo rozozvučali. Nie však pre záujem o inštalatérske služby. Išlo o výhražné telefonáty. Sekretárka spoločnosti sa z toľkých vyhrážok bojí o život a šéf firmy radšej vypojil telefón.

Médiám síce spoločnosť vysvetľovala, že s tým nemajú nič spoločné, aj tak nepomohlo a pre mnohých texasanov sú teroristami... Vysvitlo, že auto predali dílerstvu Autonation ešte pred rokom. Autonation Forda hneď posunul do aukcie, kde sa rýchlo vydražilo a zmenilo majiteľa. Tam sa stopa zatiaľ končí, no je pravdepodobné, že sa v priebehu nasledujúcich mesiacov majiteľ zmenil ešte niekoľkokrát a následne sa auto ocitlo v kontajneri smerujúcom do Sýrie.

Tam na F-250 nasadili protilietadlovú zbraň a vyslali ho do boja.

Ján Hargaš
ZDROJ: twitter, WHOU

Komentáre k článku


Stream naživo